Gebeurtenissen.com

 

Hoe zou het milieu er nú aan toe zijn... als er nooit een cannabisverbod was gekomen?

Door Marianne van Buitenen

 

Veronderstel toch eens, dat het cannabisverbod (in 1937) niet was ingevoerd. Je kunt je haast niet voorstellen hoe weinig milieuvervuiling we dan op dit moment zouden hebben. We zouden onze eigen ‘olievelden’ kunnen aanleggen en niet tot nauwelijks afhankelijk zijn van de olieproducerende landen. De grootschalige houtkap zou véél minder dramatisch zijn, omdat houtpulp niet nodig is voor het maken van papier. En de carrosserie van een auto, gefabriceerd op basis van vezelhennep (cannabis ruderalis), zou wel dertig jaar meegaan en zelfs dán was er nog geen roestplekje op te bekennen!


Multifunctionele plant
En dit zijn nog maar enkele voorbeelden van ‘hoe-het-had-kunnen-zijn’, als de wereld niet met een cannabisverbod was opgezadeld. Maar er is nog véél meer mogelijk met de buitengewoon milieuvriendelijke cannabisplanten.
Zoals duurzame kleding bijvoorbeeld en écht biologisch afbreekbaar plastic, brandstof, medicijnen, verf, shampoo, voedsel, veevoer, touw, schoenen, meubelbekleding, bouw- en isolatiemateriaal enz. Het is werkelijk te veel om op te noemen, want cannabis is een multifunctionele plant met dúizenden toepassingsmogelijkheden.

Opbrengst hennep véél hoger dan van bomen
Om even wat dieper in te gaan op één van die vele toepassingsmogelijkheden; het fabriceren van papier. Wist je dat; één hectare hennep net zoveel cellulosevezelpulp produceert, als 4.1 hectare bomen? Daarbij komt ook nog dat hennep meerdere keren per jaar geoogst kan worden, terwijl men dat met bomen maar één keer in de 10 á 20 jaar kan doen. De betekenis hiervan is, dat de opbrengst van hennep als basis voor papier ongeveer tachtig tot honderd keer hoger is dan de opbrengst van bomen. Het is daardoor alleen al onbegrijpelijk dat er nog steeds bomen worden gekapt voor het maken van papier!
Bovendien is het telen van cannabis/hennep op zich al goed voor de aarde. Deze planten hebben geen kunstmest en/of chemische bestrijdingsmiddelen nodig én ze kunnen groeien in de meest uiteenlopende klimatologische omstandigheden.


Rehabilitatie en legalisatie

Je zóu denken, dat vanwege de ernstige vervuilingsproblemen waarmee de wereld vandaag de dag te maken heeft, het gezonde verstand wint en het inmiddels uiterst omstreden cannabisverbod met spoed wordt opgeheven. Helaas zijn er nog steeds mensen die onmiddellijk in een Pavlov-reactie schieten zodra zij het woord ‘cannabis’ of ‘hennep’ horen.

Dat heeft alles te maken met de waarschijnlijk meest geslaagde demonisering ooit; die van de hennep- en cannabisplanten!

We zijn in feite met z'n allen generaties lang gehersenspoeld. Onze ouders en grootouders werden al opzettelijk bestookt met compleet verkeerde informatie. Het achterhaalde verbod uit 1937, houdt nog steeds de rehabilitatie en legalisatie van cannabis/hennep tegen. Terwijl het dé oplossing kan zijn voor de vele problemen waar onze huidige maatschappij en het milieu, juist nu, mee te maken hebben.


Rechtmatige plaats van cannabis
Hoewel het keihard nodig is om het milieu daadwerkelijk de helpende hand te bieden -door cannabis volledig te decriminaliseren- heeft de overheid hier helaas geen spoedeisende plannen voor op de plank liggen. Daar heeft zelfs het in 2017 bekend geworden bericht dat het huidige cannabisbeleid is gebaseerd op gemanipuleerde onderzoeksresultaten -zie artikel in Volkskrant- (nog) geen verandering in gebracht.

Dus laten wij, als Nederlandse burgers, nu maar eens iets doen om de overheid te laten weten dat het de állerhoogste tijd is… om cannabis haar rechtmatige plaats in het milieu -en daarmee onze samenleving- terug te geven!

Om de petitie: ‘Haal cannabis uit het strafrecht voor een duurzame toekomst’, die door Hans Kamperman werd opgestart, te kunnen ondertekenen >> klik HIER <<

maart 2018

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Cherry Telkens | Antwoord 03.05.2018 01.23

Uiteraard teken ik!

Paula | Antwoord 30.04.2018 12.17

Het is ongelooflijk triest dat men bewust de wereld naar de knoppen helpt. Hoe moeten ze dat verantwoorden naar kinderen en kleinkinderen.

André | Antwoord 26.03.2018 22.57

Ook het derde Rutte kabinet zal hier niets mee doen. De winsten van de grote multinationals zijn veel belangrijker dan het milieu!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

03.05 | 01:23

Uiteraard teken ik!

...
30.04 | 12:17

Het is ongelooflijk triest dat men bewust de wereld naar de knoppen helpt. Hoe moeten ze dat verantwoorden naar kinderen en kleinkinderen.

...
30.04 | 12:10

Ik stem niet omdat ik aan niemand de macht geef om over mij te regeren op de manier zoals ze doen.

...
28.03 | 11:20

Nadat ik(70+) mijn eigen gemaakte wietolie (onder de tong 3-5 druppels per nacht) ging gebruiken zijn mijn wratten onder mijn oksels allemaal verdwenen. Hoera!

...
Je vindt deze pagina leuk