Gebeurtenissen.com

Welke partij scoort bij jou een dikke onvoldoende?

Door Marianne van Buitenen

 

Bij peilingen en polls in verkiezingstijd, is de meest gebruikelijke vraag op welke partij men van plan is te gaan stemmen. Soms wordt er ook nog gevraagd naar de eventuele tweede keuze van de deelnemer. Bij de website Beter Stemmen echter, heeft men gekozen voor een geheel andere invalshoek. Hier kan iedereen ‘stemmen’ (lees: een oordeel geven), positief óf negatief, over de partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

 

Opvallende resultaten

Inmiddels hebben méér dan 7.000 mensen hun oordeel geveld (van -5 tot + 5) over ál de politieke partijen, met tamelijk opvallende resultaten. De meeste partijen zitten onder het gemiddelde qua waardering. Waaruit blijkt dat het vertrouwen van de degenen die hun oordeel over de partijen hebben ingevuld, niet bepaald hoog is.

Op dit moment komen slechts drie partijen; Groenlinks, D66 en het CDA, nét boven het gemiddelde. Van al de partijen daar onder zitten, komt de SP er het beste af. Opvallend is ook dat de PVV hier lang niet zo hoog scoort als de bekende peilingen doen vermoeden.

 

Vergelijken

Het is niet alleen leuk, maar ook interessant, dat we bij Beter Stemmen niet alleen de stemresultaten kunnen zien van ‘iedereen’. De deelnemers kunnen, na zelf te hebben gestemd, hun stem meteen vergelijken met die van anderen. Je kunt nagaan hoe leeftijdsgenoten hebben gestemd, mensen met hetzelfde opleidingsniveau en/of met mensen die in dezelfde provincie wonen.

Kortom, het is de moeite waard om een kijkje te nemen bij Beter Stemmen en zelf ook een waardering te geven aan iedere partij die deelneemt aan de Tweede Kamerverkiezingen.

 

 Wat is voor jou de meest- óf minst betrouwbare partij?

 

 

Februari 2017

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

03.05 | 01:23

Uiteraard teken ik!

...
30.04 | 12:17

Het is ongelooflijk triest dat men bewust de wereld naar de knoppen helpt. Hoe moeten ze dat verantwoorden naar kinderen en kleinkinderen.

...
30.04 | 12:10

Ik stem niet omdat ik aan niemand de macht geef om over mij te regeren op de manier zoals ze doen.

...
28.03 | 11:20

Nadat ik(70+) mijn eigen gemaakte wietolie (onder de tong 3-5 druppels per nacht) ging gebruiken zijn mijn wratten onder mijn oksels allemaal verdwenen. Hoera!

...
Je vindt deze pagina leuk