Gebeurtenissen.com

Grootschalige export van hennep grootste probleem Opstelten?
Door Marianne van Buitenen

De regulering van cannabis heeft geen zin, meent minister Opstelten, omdat het grootste deel van de in Nederland geteelde wiet volgens hem bestemd is voor de export. Als dat inderdaad hét probleem voor Opstelten is, zal het hem verheugen dat de oplossing voor het oprapen ligt: De mogelijkheid om (eindelijk) het kaf van het koren te kunnen scheiden.

Lastig voor Opstelten
Zoals het nu gaat met de cannabisteelt in Nederland, is het voor Opstelten natuurlijk ook wel erg lastig om productie van voor de export bestemde wiet aan te pakken. Want er is op dit moment nog helemaal geen mogelijkheid, geen énkele mogelijkheid zelfs, om de criminele henneptelers te kunnen onderscheiden van de goedwillende kleine hobbytelers. Hierdoor kan de politie-inzet niet voor de volle 100% ingezet worden tegen echt criminele henneptelers. De inzet wordt nu versnipperd ingezet -ook tegen zeer kleine telertjes- en de politie verliest daardoor heel veel tijd en geld.
Het ontbreken van dit onderscheid lijkt dan ook het grootste probleem van onze minister!

Onderscheid
Maar gelukkig, zoals ik al zei, de oplossing voor ligt voor het oprapen. Maak onderscheid, werk de criminele grootschalige henneptelers tegen, door hén wel- maar de kleinschalige hobbyteler niet meer te vervolgen. De politie-inzet kan dan volledig gericht worden op criminele telers, waardoor het werk van de politie vele malen effectiever zal worden.
Als er dan ook binnenshuis wat hennepplantjes kunnen worden geteeld in goedgekeurde tentjes met goedgekeurde apparatuur + certificaat, dan hoeft de politie ook niet onnodig veel tijd meer te steken in het afbreken en opruimen van ieder kweektentje dat zij kunnen vinden.

Doelgroep in zicht…
Eindelijk wordt het dan voor Opstelten ’n stuk eenvoudiger om de productie van hennep voor de export keihard  aan te pakken. Dat zal een hele opluchting voor hem zijn.
Wanneer de burgemeesters dan ook nog een steentje gaan bijdragen door wat gemeentelijke wietkwekerijen op te zetten, gaat het helemaal de goede kant op. Want dan is het onderscheid volledig. Daardoor heeft Opstelten beter dan ooit zicht op zijn doelgroep bij de strijd tegen de voor export bestemde teelt; de echt criminele henneptelers!

  Reguleren = Kaf van het koren scheiden!

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

03.05 | 01:23

Uiteraard teken ik!

...
30.04 | 12:17

Het is ongelooflijk triest dat men bewust de wereld naar de knoppen helpt. Hoe moeten ze dat verantwoorden naar kinderen en kleinkinderen.

...
30.04 | 12:10

Ik stem niet omdat ik aan niemand de macht geef om over mij te regeren op de manier zoals ze doen.

...
28.03 | 11:20

Nadat ik(70+) mijn eigen gemaakte wietolie (onder de tong 3-5 druppels per nacht) ging gebruiken zijn mijn wratten onder mijn oksels allemaal verdwenen. Hoera!

...
Je vindt deze pagina leuk