Gebeurtenissen.com

‘Linksom of rechtsom de burgers zijn boos!’
Door Marianne van Buitenen

Dat veel burgers in eerste instantie geïrriteerd raakten door de kerstcrisis was begrijpelijk. Toen na enkele dagen bleek dat het kabinet het door de Eerste Kamer afgewezen wetsvoorstel van minister Schippers hoe dan ook wilde doordrukken, sloeg de irritatie om in verbijstering en vervolgens in boosheid.  

De reacties op de vele berichten over de kerstcrisis waren (en zijn) niet mis. Zowel bij de social media als bij diverse nieuwssites, werd met grote verontwaardiging ingegaan op de ontwikkelingen in het politieke steekspel. Vooral nadat premier Mark Rutte afgelopen donderdag een brief aan de Tweede Kamer had gestuurd, waarin stond dat het ‘linksom of rechtsom zal worden geregeld', nam de hoeveelheid reacties toe.

Ondemocratisch
Zodra bekend werd hóe het kabinet de Eerste Kamer wilde omzeilen indien het omstreden wetsvoorstel voor de tweede keer zou worden afgewezen, nam het toch al breed gedragen gevoel van onbehagen toe. De oplossing van het kabinet, via de sluiproute van een Algemene Maatregel van Bestuur, werd bijna in ongeloof aangehoord. Mensen reageerde in overduidelijke bewoordingen bij een topic op Nujij.nl over het artikel: ‘Sluiproute kabinet is ondemocratisch’, van het RTL nieuws.
Klik hier om de reacties onder het artikel te lezen.

Enigszins hoopgevend?
Dat de ‘constructief’ met het kabinet meewerkende partijen; D66, CU en SGP afstand leken te nemen van de door het kabinet bedachte sluiproute, leek nog enigszins hoopgevend. Tot zondag 21 december in de Telegraaf het artikel: ‘CDA biedt uitweg langs dissidenten’ verscheen. Met de steun van het CDA voor het wetsvoorstel, zou het kabinet de stemmen van de “gedoogpartijen”, niet eens meer nodig hebben. Het CDA heeft immers elf zetels in de Senaat.
Citaat uit de Telegraaf: “Het CDA is bereid een afgezwakte variant te steunen, zei fractievoorzitter Buma gisteren”.
Er kwam een ware stormvloed aan reacties los op de website van de Telegraaf. Het zijn er op dit moment al bijna 740!
Het artikel en de bijbehorende reacties, zijn onder deze link na te lezen.

Het draagvlak voor de huidige coalitie lijkt dag na dag af te nemen. De meeste mensen voelen zich absoluut niet prettig en/of beschermd (en ook allesbehalve serieus genomen) bij een regering die zelf zegt dat zaken door hen: ‘linksom of rechtsom worden geregeld’.
Dus kunnen we rustig stellen; ‘linksom of rechtsom’… de burgers zijn boos!

Februari 2015

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Freddie | Antwoord 05.05.2015 17.03

Linksom of rechtom het beleid blijft gelijk. De belastingen krijgen slechts een andere naam. Protesten worden genegeerd.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

03.05 | 01:23

Uiteraard teken ik!

...
30.04 | 12:17

Het is ongelooflijk triest dat men bewust de wereld naar de knoppen helpt. Hoe moeten ze dat verantwoorden naar kinderen en kleinkinderen.

...
30.04 | 12:10

Ik stem niet omdat ik aan niemand de macht geef om over mij te regeren op de manier zoals ze doen.

...
28.03 | 11:20

Nadat ik(70+) mijn eigen gemaakte wietolie (onder de tong 3-5 druppels per nacht) ging gebruiken zijn mijn wratten onder mijn oksels allemaal verdwenen. Hoera!

...
Je vindt deze pagina leuk