Gebeurtenissen.com

 

Racisme, slaat het eigenlijk ergens op?

Door Marianne van Buitenen

 

Het woord ‘racisme’ heeft een negatieve betekenis. De algemene betekenis van racisme is dat mensen van een bepaald ras, zichzelf superieur achten tegenover mensen van één of meerdere andere rassen. Vooroordelen en emoties spelen hierbij een belangrijke rol, evenals als het gebrek aan kennis over ‘de ander’.

 

Superioriteitgevoelens

Het discrimineren van personen op grond van hun ras, kan zowel de dader als het slachtoffer psychisch beïnvloeden. De dader kan het idee hebben dat hij zijn superioriteitgevoelens in stand ‘moet’ houden, zodat de verbintenis met het eigen ras zo sterk mogelijk blijft. Slachtoffers van racisme voelen zich vaak aangevallen of uitgesloten. Zij kunnen daardoor gefrustreerd raken, wraak- of minderwaardigheidsgevoelens krijgen óf zelf overgaan tot het discrimineren van anderen op basis van ras(sen).

 

Genetische achtergrond

Waar lang niet iedereen bij stilstaat, is het feit dat in deze tijd vrijwel niemand nog volledig ‘raszuiver’ is. Vrijwel iedereen heeft DNA kenmerken die afkomstig zijn uit andere streken, landen of werelddelen. Soms ook van de rassen of volkeren waar iemand ’n hekel aan heeft en eventueel op neerkijkt. De meeste mensen hebben meer gemeen met anderen, dan ze ooit zouden kunnen of durven bedenken.
Het zou mooi zijn als iedereen zou weten wat zijn/haar genetische achtergrond was. Want dan zou het duidelijker worden dan ooit, dat racisme nergens op slaat.

 

DNA testen

In Nederland zijn DNA testen om je afkomst te achterhalen nog niet erg bekend of populair. In Amerika en Engeland worden deze testen steeds vaker aangevraagd en uitgevoerd.

Bekijk het onderstaande filmpje en verbaas je over de testresultaten van een aantal mensen die hebben deelgenomen aan testen om hun genetische achtergrond te achterhalen.

 

juli 2016

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Maja Siegers | Antwoord 24.07.2016 17.34

Ik vind dit heel erg interessant en verrassend

Jeroen | Antwoord 21.07.2016 03.57

Gaaf artikel! Zo'n DNA-test zou heel goed kunnen zijn voor personen die anderen discrimineren op hun afkomst.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

03.05 | 01:23

Uiteraard teken ik!

...
30.04 | 12:17

Het is ongelooflijk triest dat men bewust de wereld naar de knoppen helpt. Hoe moeten ze dat verantwoorden naar kinderen en kleinkinderen.

...
30.04 | 12:10

Ik stem niet omdat ik aan niemand de macht geef om over mij te regeren op de manier zoals ze doen.

...
28.03 | 11:20

Nadat ik(70+) mijn eigen gemaakte wietolie (onder de tong 3-5 druppels per nacht) ging gebruiken zijn mijn wratten onder mijn oksels allemaal verdwenen. Hoera!

...
Je vindt deze pagina leuk